Zaterdag 23 September 2017.

   
 
 

Zwemmen

Triathlonproducten.nl

Mededelingen

Verslag OWZ Sleeuwijk

Zaterdag 9 september werd voor de 5e keer de Biesbosch Open Water race in Werkendam/Sleeuwijk georganiseerd. Voor Argo werd hier door 3 zwemmers aan deelgenomen. Lars Diesch en Roel Janssen mochten het spits afbijten met de 500 meter schoolslag. Lars ging meteen vanaf het begin als een speer en zwom voorin mee, hij verloor wel wat tijd door veel te ruim om de keerpuntboei te draaien maar deze verloren tijd wist hij op de retour baan ruimschoots goed te maken. Uiteindelijk wist Lars als 4e aan te tikken en miste net het podium. Roel kreeg in de eerste 50 meter al last van kramp maar zwom de race toch uit en tikte als 7e aan op 50 seconden na Lars. Beide zwemmers doen zodoende nog goed mee in het Brabantbeker klassement. Roel zwom even later ook nog de 1000 meter vrije slag in een nieuw persoonlijk record.

’s Middags was het de beurt aan Dana Janssen voor de 2000 meter schoolslag. Zoals gebruikelijk zwom Dana zeer constant en had bijna dezelfde tijd op de heen- als op de terug baan. Dana finishte op een mooie (maar eigenlijk ook vervelende) 4e plaats en behaalde een nieuw persoonlijk en dus ook clubrecord. 39.26.17 Was haar tijd.

De omstandigheden voor een open water wedstrijd waren verre van goed te noemen. Met 17 graden was het koud en het regende vooral in de ochtend erg veel. Samen met een watertemperatuur van amper 16 graden zorgde dit alles ervoor dat de EHBO overuren draaide om zwemmers weer warm te krijgen. Al met al kijken we toch terug op een mooie wedstrijd.

Copyright (C) 2001-2017 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet